Pannenkoeken zonder meten en wegen

Alles wat je moet onthouden is dit:

1 ei
bloem (zet het pak op het aanrecht)
melk (idem met de fles)
beetje boter of olie
beetje suiker
snuifje zout
beetje yoghurt

Kluts het ei met een eetlepel bloem. Doe er een beetje melk bij en roer tot je een glad vloeibaar deeg krijgt. Doe er nu telkens roerend een lepel bloem en wat melk bij tot je vindt dat het genoeg is. Als je maar drie pannenkoeken wil bakken dan stop je na de tweede lepel bloem. Wil je tien pannenkoeken dan doe je nog wat verder. Het belangrijkste is dat het deeg glad is en vloeibaar genoeg zodat je het in een pan kan gieten. Roer er een beetje gesmolten boter of wat olie onder, een halve theelepel suiker en een snuifje zout. Met een lepel yoghurt erbij zullen de pannenkoeken extra mals zijn.

Laat het deeg ongeveer twee uur staan voor je begint te bakken. Je kunt ook de helft opbakken en de andere helft de volgende dag bakken.

Deze pannenkoeken kun je opdienen met zoete of hartige vulling. Mijn favoriete smeersel is kastanjeconfituur.

4 Comments

  1. Ik doe het net zo, maar ik gebruik (natuurlijke) vanillesuiker ipv gewone, en ik bak ze meteen. (Als ik zin heb in een pannenkoek word ik zo ongedurig als een kleuter. Twee uur wachten? Mij niet gezien!) Die lepel yoghurt maakt inderdaad veel verschil! De Amerikanen gebruiken botermelk om hun pancakes te maken. Zelfde principe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s