Appelsienschijfjes drogen

Nooit gedacht dat dit zo gemakkelijk en vooral zo lekker was. Het is doodeenvoudig. Alles wat je nodig hebt is:

  • een bio appelsien  (*)
  • een scherp mes
  • een vel bakpapier
  • een rooster
  • een warmtebron

Snijd de appelsien in fijne schijfjes (daarom het scherpe mes), leg ze op een vel bakpapier en op een rooster.

Het beste is om de schijfjes lange tijd en gelijkmatig te laten drogen. Dit kun je doen in de oven, op ongeveer 50°, maar dat duurt uren. Nu het winter is, en er in huis volop wordt gestookt, kun je het rooster op een warme droge plaats zetten: op een verwarmingselement, of op de kachel. Leg het papier nooit rechtsreeks op een verwarmd oppervlak want dat kan lastige vlekken geven.

Ik zet het rooster ’s avonds op de kachel als die al aan het uitgaan is. ’s Morgens heb ik dan  heerlijk krokante appelsienkoekjes. Om zo van te snoepen of om er een chocoladetaart  of een appelsientaart mee te versieren…

* Appelsien is één van de 1000 Belgisch-Nederlandse woorden in het gele boekje van De Standaard. Het woord krijgt het label ‘standaardtaal, informeel’. Ik hou meer van appelsien dan van sinaasappel. Appelsien laat u zien/pas maar op/of ik eet u op!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s