Zalig ijsje

Dit ijsje is zalig. Niet alleen omdat het zalig lekker en romig is, maar het is gemakkelijk om te maken en het is nog gezond ook. Gevonden bij Velt en meteen uitgeroepen tot de vondst van het jaar.

Het basisingrediënt is een in stukjes gesneden, bevroren banaan. Het tweede bestanddeel is een andere fruitsoort al of niet bevroren. Als beide bevroren zijn heb je steviger ijs. En daarbij komen nog twee eetlepels kokosroom of een andere vegetarische (of niet vegetarische) room.

Je hebt er wel een blender voor nodig. Ik gebruik zelf een kleine variant, een soort moulinette. Dat werkt goed voor kleine hoeveelheden.

Voor twee personen:

  • 1 diepgevroren banaan in stukjes
  • 1 perzik of een handvol blokjes (diepgevroren) mango of ander fruit
  • 2 eetlepels kokosroom

Doe alles in de blender en laat draaien tot je een mooie, stevige en toch smeuïge massa krijgt. En dan proeven…

Je kunt hierop naar hartelust variëren. Mix bijvoorbeeld enkel banaan en maak er een chocoladesausje bij. Of gebruik bessen die een felle kleur geven.

Het enige nadeel is dat je dit ijs niet kunt invriezen want dan wordt het hard. Je moet het dus instant maken en meteen opeten. Maar ik weet niet of ik dat een nadeel vind.

20180915_172936

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s