De lekkerste broodpizza

Dit is een echt koken-uit-de-kast-recept met niets dan restjes:

  • 2 sneden oud brood
  • een restje Marcella-tomatensaus (of andere tomatensaus)
  • restjes kaas
  • eventueel een ui, een paprika, wat je maar in huis hebt en lekker vindt

Marcella-saus maak je met een blik gepelde tomaten, een gepelde en gehalveerde ui, een halve theelepel zout, en 50 gr boter. Gewoon alles in een pannetje doen, aan de kook brengen, en 45 minuten laten sudderen op een laag vuurtje. Dit is heerlijke pastasaus en ook zalig op pizza. 

Voor de kaas kijk je gewoon wat er nog in de koelkast ligt. Alles kan: Mozzarella, Emmentaler, Gruyère, Hollandse kaas, geitenkaas enz. Ik heb zelf altijd wat raclette of Abondance (extra rijke raclette) in huis en dat zijn voor dit gerecht mijn favorieten. 

Als je een ui of een paprika, of champignons, op je pizza wil doen, snijd ze dan in fijne reepjes of ringen en laat ze vooraf wat fruiten in boter of olie.

Afwerken: Leg de sneden brood in een vuurvaste schaal en bestrijk het met de tomatensaus, kruid eventueel wat bij met wat je lekker vindt: extra peper, Provençaalse kruiden (niet overdrijven), knoflook (idem), …

Schik de ui, de paprika of wat je maar als extra ingrediënt bedacht hebt, op de laag tomatensaus. Schik er dan de geraspte of dun gesneden kaas op.

Even onder de grill en klaar!

 

Hier is alvast de versie van mijn zus Elisabeth in India:

IMG-5654

Gemaakt met een restje aubergine-tomatensaus, en restjes Parmesan en Comté. 

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s