Stracciatelli-ijsje à la minute

Een heerlijk minuutijsje, zonder suiker, zonder melk, met maar twee ingrediënten: diepgevroren bananen en pure chocolade.

Je hebt wel een blender of een hakmolentje nodig. Ik gebruik zelf een hakmolentje van Kitchenaid of een Moulinette.

Per persoon:

  • 1 grote in stukjes gesneden rijpe diepgevroren banaan (of twee kleine)
  • Ongeveer 10 gr pure chocolade (anderhalf beentje van een côte d’or tablet)

Het gaat het best met twee of drie bananen.

Zo ga je te werk:

Neem de bananenstukjes uit de diepvriezer en laat ze een paar minuutjes ontdooien.

Maal intussen de chocolade tot fijne brokjes in het hakmolentje of de blender.

Doe er nu de bananen bij en hak/maal verder tot de bananen zacht worden. Je kunt er eventueel een eetlepel melk, amandelmelk, cocosmelk of room aan toevoegen om het ijs snel smeuïg te krijgen, maar zonder gaat het ook.

Meteen opeten want als je het laat staan, smelt het snel en als je het opnieuw invriest wordt het hard.

20190710_161029

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s