Abrikozenclafoutis

Clafoutis van kersen is een klassieker, maar clafoutis kun je van bijna elke fruitsoort maken. Met steenfruit  (kersen, pruimen, perziken… ) krijg je doorgaans wel het mooiste resultaat. Mijn favoriet is abrikozenclafoutis en in het abrikozenseizoen (juli tot half augustus) maak ik er minstens eentje per week.

Het recept is heel eenvoudig. Dit heb je nodig voor een kleine tot middelgrote clafoutis:

  • 6 grote of 9 à 10 kleine abrikozen
  • een beetje boter om de vorm in te vetten
  • 3 grote of 4 kleine eieren
  • 50 cl room of volle melk (of een vegetarisch alternatief)
  • een mespuntje vanillepoeder (of een zakje vanillesuiker)
  • twee afgestreken eetlepels suiker

Zet de oven aan op 185 graden.

Vet de taartvorm of een vuurvaste schaal in met de boter. Snijd de abrikozen in twee en schik de helften met de snijkant naar boven in de schaal.

Doe alle andere ingrediënten in een kom en kluts het mengsel een paar minuten stevig door elkaar.

Giet het eimengsel over de abrikozen en schuif de schaal in de oven.

Laat de clafoutis 20 minuten bakken en laat hem afkoelen eer je ervan eet.

 

20190809_154826

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s