De allersimpelste kaastoast en varianten

Croque monsieur is iets wat we allemaal wel eens lekker vinden, het is terecht een klassieker. Maar nu ik me heb voorgenomen om voorlopig niet meer naar de winkel te gaan, heb ik er een minimalistische versie van bedacht die naar believen kan opgesmukt worden met wat er nog in de kasten ligt.

Dit zijn de ingrediënten:

  • 2 sneetjes stevig wit of licht volkorenbrood
  • 1 stukje emmentaler of een andere harde kaas (gruyère, gouda enz.)

Werkwijze:

  • Leg het brood op een vuurvaste schaal.
  • Schaaf met een kaasschaaf of een dunschiller fijne sneetjes van de kaas en leg ze dakpansgewijs op het brood.
  • Zet de schaal onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt.

Wie het graag krokant heeft, kan het brood vooraf roosteren, maar ik vind de combinatie van het zachte brood met de gesmolten kaas net lekker.

Deze toast eet ik graag als lunch met een slaatje erbij. Maar je kunt de toast ook in reepjes snijden en als aperitiefhapje opdienen.

Varianten:

  • Besmeer het brood met een restje tomatensaus en leg er dan de kaas op: pizza!
  • Of bak een paar schijfjes champignons en leg ze onder de kaas: toast champignon!
  • Leg er een sneetje bacon of ham tussen.
  • Leg er een schijfje ananas tussen.
  • Fruit een paar reepjes groene, rode of gele paprika en leg die ertussen.
  • Fruit schijfjes ui en leg ze ertussen of erop.
  • Strooi wat paprikapoeder op de kaas.

Nog ideetjes? Ze zijn welkom hieronder.

 

20200319_135130

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s