Chocolade-pindapastapotje

Het idee vond ik in een boek van Pascale Naessens, maar ik maakte er mijn eigen minimalistische versie van. Het is een origineel dessertje, en het staat vooral chic in een borrelglaasje. Ook lekker op de boterham.

Je hebt nodig voor vier potjes:

  • 100 gr bittere chocolade (mijn favoriet blijft Côte d’Or)
  • Een beetje melk of een veggie alternatief
  • Vier theelepeltjes pindapasta (die met brokjes is het lekkerst voor dit recept, maar met de romige versie gaat het ook)

In normale omstandigheden maak ik de chocoladecrème met room, maar we zijn maart 2020 als ik dit schrijf, en de omstandigheden zijn bijzonder.

Smelt de chocolade au bain marie. Dat doe ik zo: ik vul een pannetje met water, plaats daarin een jampot en breng het water net niet aan de kook. In de jampot breek ik de chocolade en ik giet er een bodempje melk bij. Als de chocolade begint te smelten kun je de melk erdoor roeren tot je een dunne versie van chocopasta krijgt.

Plaats nu de potjes of de borrelglaasjes op een rijtje op het aanrecht en schep in elk potje een eetlepel chocolade crème tot je de helft van de hoeveelheid hebt verdeeld. Schep op elk laagje chocolade een koffielepel pindapasta en doe daarover een eetlepel chocoladecrème.

Best laten afkoelen, maar lauw ook lekker 😉

20200323_171824

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s