Taboulé van Beluga linzen

Libanese taboulé is eigenlijk een kruidensla met bulgur, maar we kennen heel wat varianten o.a. met tarwegriesmeel (couscous) en met fijngesneden zomergroenten. Hier gebruik ik zwarte linzen, maar het kan ook met groene.

Voor twee personen (of drie of vier als voorgerecht):

  • Een kopje zwarte (Beluga) of groene linzen
  • Een flink handvol verse kruiden: koriander, peterselie, bieslook, uiengroen, rucola, munt… wat je maar in huis of in de tuin hebt. Vooral de munt geeft een frisse smaak aan dit slaatje.
  • Een kleine ui
  • Olijfolie en citroen
  • Zout en peper

Kook de linzen in een klein halfuurtje gaar in 2,5 keer hun volume water. Laat ze afkoelen op het aanrecht (niet in de koelkast). Snipper ondertussen de ui, was de kruiden en hak ze grof. Meng alles in een slakom en voeg er olijfolie, citroen, zout en peper naar smaak toe.

Deze sla is lauw ook lekker, je kunt er dus meteen van eten. Maar als je de linzen een paar uur laat marineren met de kruiden en de vinaigrette (olijfolie en citroen) geven de kruiden hun smaak vrij en wordt het nog beter.

 

 

 

 

20200325_130856

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s