Havermouttruffels

Dit recept is gebaseerd op het recept van ‘oorlogssnoep’ van mijn moeder. Het is een van de weinige recepten die ze ons leerde. Mijn zussen en ik maakten het vaak toen we kinderen waren (en dat is heel lang geleden) en we noemden het ‘lekkernij’. Ik ben nog altijd verzot op de combinatie havermout-chocolade.

Dit heb je nodig voor 15 truffels:

  • 4 opgehoopte eetlepels havermout
  • ongeveer 40gr roomboter (of margarine) (of mascarpone?)
  • 2 + 1/2 koffielepels suiker (of een lepeltje meer als je een zoetebek bent)
  • 1 + 1/2 koffielepel cacao
  • een mespuntje zout

 

En zo ga je te werk:

  • Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur (niet laten smelten!)
  • Meng de havermout, suiker, cacao en het zout in een bord.
  • Werk de zachte boter met een vork en een lepel door de droge ingrédiënten, blijf pletten tot je een soort stevige pasta hebt. Dit is de zogenaamde ‘lekkernij’.
  • Was nu je handen met koud water en rol snel 15 bolletjes van de pasta, een koffielepel pasta per bolletje.
  • Meng een halve koffielepel suiker met een halve lepel cacaopoeder in een kommetje en schud er de bolletjes één voor één door.
  • Niet allemaal meteen opeten!  Bewaren op een koele plek.

 

20200327_154308

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s